Letni oder in vsa druga prizorišča v Rušah

Darinko Kores Jacks Darinko Kores Jacks
18.08.2019 14:41

Poletni festival že 20 let posvečen kulturi, popkulturi, a tudi fizkulturi, kulinariki ...

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Željko Jaklin je sredi kraja vrtel vinilke tudi ob zlatem jubileju Woodstocka.
Andrej Petelinsek

Kamniti amfiteater na meji med gozdnatimi obronki Pohorja in urbaniziranim okoljem Ruš je že 87 let veličastno prizorišče najrazličnejših kulturnih, zabavnih, družabnih in še kakih dogodkov. Pravzaprav je trajalo kar (pre)dolgo, preden so se pred dvema desetletjema odločili izkoristiti ta unikatni ambient kot osrednje prizorišče festivala, ki mu je dal tudi ime: Letni oder Ruše. Od minulega petka poteka že 20.

Spet s Kantfestom

Začelo se je na osrednjem prizorišču z nastopom Reporterja Milana in Swingerjev ter takoj za tem nadaljevalo v bližnjem Domu kulture s 17. mednarodnim kantavtorskim festivalom Kantfest ter nastopom Janija Kovačiča, tudi dolgoletnega člana žirije. Osrednji dogodek te vrste v tem delu Evrope se je letos vrnil pod okrilje Letnega odra, kljub temu pa ostaja nekaj posebnega. Bolj kot prireditve na osrednjem prizorišču, ki z odrskimi nastopi - koncerti in gledališčem - bolj popularnega tipa nagovarjajo širšo publiko, je namenjen zahtevnejšim poznavalcem, a se ima navado razviti v pristen in skupnostno povezan družabni dogodek do precej poznih ur.

Željko Jaklin med vrtenjem vinilk sredi Ruš
Andrej Petelinsek

Športno-poučna plaža

Kakorkoli, ko se je v soboto ob 11. uri pri čolnarni odprla športu, rekreaciji, edukaciji ... posvečena Ruška plaža, na njej - morda tudi po zaslugi podaljškov uvodnega večera ali sočasnega odprtja likovnih razstav v središču kraja (Drago Mom je pripravil razstavo Telo in ploskev, Brina Steblovnik Prosevanja, Kaja Lukač je predstavila Vizijo v pikslih) - niti slučajno ni bilo niti približne gneče.

Dopoldan na plaži (še) ni bilo ne duha ne sluha o gneči.
Udeleženci delavnic postopoma spreminjajo steno starega transformatorja v mozaično sliko plaže.
Željko Jaklin je sredi kraja vrtel vinilke tudi ob zlatem jubileju Woodstocka.
Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta