Ljubljanski župan Janković o tem, kaj bi lahko vlada še odprla ...

M.R.
21.04.2020 21:16

Zoran Janković si želi, da bi vlada sprostila nekatere ukrepe. Med drugim meni, da bi lahko dobili dovoljenje za odprtje živalskega vrta, ponovno vzpostavitev avtobusnih prevozov in za odprtje teras gostinskih lokalov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ljubljanski župan Zoran Janković
Robert Balen

Ljubljanski župan Zoran Janković si želi, da država gospodarstvo vrne na zeleno vejo, nekatere panoge pa se bodo po njegovem mnenju še dolgo časa pobirale po krizi, časnik Dnevnik navaja njegovo izjavo za Radio Bob. Najtežje bo turizmu in panogam, ki so z njim povezane, je prepričan. 
Janković verjame, da bi se lahko kmalu odprle terase gostinskih lokalov, na katerih bi po potrebi umaknili vsako drugo mizo in se ustvari potrebno razdaljo. 
Želi si, da bi že ta teden lahko po nedeljskem voznem redu na ključnih linijah začeli voziti tudi avtobusi, vstop pa bi bil možen samo pri srednjih in zadnjih vratih. 
Čim prej si želi tudi ponovnega odprtja ljubljanskega živalskega vrta, saj meni, da bi se lahko obiskovalci držali vseh navodil vlad in Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta