Mariborčan Luka Simonič je novi predsednik Slovenske demokratske mladine

Va
21.10.2024 10:19

Največji politični podmladek v Sloveniji, na katerega SDS računa tudi na naslednjih parlamentarnih volitvah, ima novo vodstvo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Luka Simonič
SOJ SDM

Na volilnem kongresu v Arji vasi se je podmladku predsednik SDS Janez Janša zahvalil "za vse nove člane" in nove strankine odbore: "Bili ste inovacija, startup, dodana vrednost, ki jo bomo skušali uporabiti na volitvah v državni zbor. V SDM imate poleg zastopstva v državnem zboru, kjer je polovica poslancev v poslanski skupini SDS ali aktivnih ali nekdanjih članov SDM, zdaj imate tudi evropsko poslanko. To ni majhna stvar. Vaš glas se sliši tam, kjer je konkurenca ogromna. Veliko ljudi si bo kampanjo za Evropski parlament zapomnilo po tem, da je ponovno zmagala SDS, čeprav to ni novost."

Kongres podmladka SDS 
SOJ SDM

"Slovenska demokratska mladina bo še naprej glasno zagovarjala vrednote, kot so svoboda govora, demokracija, pravna država in človekove pravice. Mladi moramo biti nosilci sprememb. Naš glas mora biti slišan, naše vrednote pa spoštovane," je povedal novi predsednik Slovenske demokratske mladine. "Naša naloga je zagotoviti, da mladi dobijo priložnost za izobraževanje in delo doma, ter ustvariti pogoje, ki bodo omogočili, da mladi lažje pridejo do prve zaposlitve in lastnega doma," je napovedal Luka Simonič.

Novi predsednik podmladka SDS je s podpredsedniške pozicije kandidiral že na lanskem kongresu v Mariboru, a ga je takrat tesno premagala Simona Purkat

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta