Med Slovenci izredno priljubljeni partis.si ni bil dostopen. Kaj se je dogajalo z domeno?

Gregor Grosman
09.03.2021 09:17
Je dozdajšnji lastnik za domeno Partis zgolj pozabil pravočasno podaljšati registracijo? Vse kaže na to.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Posnetek Zaslona

Partis, ki omogoča dostop do najrazličnejših video vsebin in računalniških iger, je bil približno en dan nedosegljiv. Na včerajšnji dan žena je namreč potekla spletna domena Partis.si, ki velja za eno najbolj obiskanih spletnih strani v Sloveniji. Na Twitterju so že zaokrožili grafikoni, za koliko se je zmanjšala popoldanska količina prenosa podatkov, za kar naj bi bila "kriva" prav nedosegljivost omenjene spletne strani. 

Po informacijah o domeni, ki smo jih zjutraj pridobili s portala register.si, je veljavnost domene Partis.si, ki je bila registrirana 8. marca 2006, potekla 8. marca 2021. Od tega trenutka naprej je oziroma bi bila domena 30 dni v karanteni, preden bi prišlo do izbrisa oziroma bi jo lahko registriral nekdo drug. 

Posnetek Zaslona

Okoli 9.30 pa se je status osvežil in kaže, da je veljavnost domene uspešno podaljšana do 8. marca 2022, čeprav je stran še naprej ostala nedostopna. Do približno 11.30, ko je spletno stran ponovno mogoče naložiti in se prijaviti v storitev. 

Informacije o trenutnem statusu domene partis.si pridobljene na register.si.
Posnetek Zaslona

Podaljšanje je presenetljivo, saj je v statusu domene zapisano, da registrar ne dovoli podaljšanja. "Status pove Registru, naj zavrne zahteve za podaljšanje domene. Če domeno želite podaljšati, morate Registrarju najprej posredovati zahtevo, naj status umakne," piše v opombi. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta