Miloš Njegoslav Milović svetoval tudi ministru Danijelu Bešiču Loredanu

Urška Mlinarič Urška Mlinarič
13.12.2022 15:59

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je priznal, da je Miloš Njegoslav Milović, ki ga povezujejo z varovanjem predsednika vlade Roberta Goloba, svetoval tudi njemu glede varovanja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan
Robert Balen

Brezplačno, trdi minister, ki ga je dvakrat povabil na ministrstvo, julija in avgusta, pogovarjali pa so se na splošno o varnosti. Minister Danijel Bešić Loredan, ki je kot podpredsednik varovana oseba, trdi, da z Milošem Njegoslavom Milovićem ministrstvo zdaj ne sodeluje, tudi nobene pogodbe o tem ni. Zanikal je tudi, da bi Milović odkrival, od kod odtekajo informacije z ministrstva za zdravje. 

So se pa - kdo, konkretno, minister ni povedal - po srečanjih z Milovićem odločili, da njegovo pisarno zaradi varnosti preselijo. Prav tako je zdaj ločena sejna soba od njegove pisarne. Bešič Loredan je po celjskem primeru – po zamenjavi bolnikov je zahteval, da nadzorni svet razreši vodstvo celjske bolnišnice – dobil grožnjo s smrtjo, kar je tudi prijavil.

Tudi v prihodnje bo tako ravnal, je napovedal in dodal, da je na ministrskem položaju izpostavljen takšnim pritiskom, da si brez osebnega varovanja ne predstavlja opravljati tega dela.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta