Mladi forum SD dobil novo vodstvo: Namesto Luke Gorška na čelu Miha Kovačič

STA, M.R.
04.06.2024 10:04

Mladi forum SD je na sobotnem kongresu dobil novo vodstvo. Strankin podmladek bo odslej vodil Miha Kovačič, ki je na mestu predsednika nasledil Luko Gorška.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Udeleženci kongresa Mladega foruma SD
Jonas Žnidaršič

Za podpredsednika pa sta bila izvoljena Mia Lola Živković in podpredsednik Žak Gajšak, so sporočili iz Mladega foruma.

Za generalnega sekretarja so izvolili Žana Logarja, ki bo na tej funkciji nasledil poslanca Damijana Zrima, predsednik nadzornega odbora pa je postal Gašper Ferme.

Udeleženci so na kongresu izpostavili ključni pomen kritične družbene misli v današnjem času ter nujnost sprejemanja politik, ki bodo nagovorile dejanske izzive, s katerimi se kot družba srečujemo, od pravičnega zelenega prehoda in podnebne krize, destigmatizacije duševnega zdravja in večje dostopnosti pomoči do ekonomske in bivanjske varnosti mladih.

Kot so v Mladem forumu še zapisali v sporočilu za javnost, ostajajo zavezani progresivnim idejam socialne demokracije in se bodo aktivno borili za pravice vseh ljudi, enakost spolov, pravice LGBTIQ+ skupnosti, avtonomijo nad lastnimi telesi, pravico do dostojnega življenja slehernega posameznika ter nujnega zagovorništva in izboljšanja položaja mladih v družbi. "Izzive je treba reševati danes, saj bo jutri že prepozno," so poudarili.

Kongres je nagovorila tudi kandidatka SD na prihajajočih evropskih volitvah Lucija Karnelutti, ki je izpostavila potrebo po dejanski vključenosti mladih v delovanje EU in željo po povezovanju progresivnih mladinskih organizacij po EU in širše. Poudarila je, da lahko le na ta način EU, ki je nastala kot projekt miru in gospodarskega ter političnega sodelovanja, tudi ohranimo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta