(NA IZMENJAVI) Emma, študentka iz Grčije: "Ko sem iskala stanovanje, sem bila tarča goljufije"

Larisa Pukšič
27.02.2020 07:13

20-letna Emma prihaja iz Grčije. Za nekaj mesecev je grško fakulteto zamenjala za ljubljansko filozofsko fakulteto, kjer študira etnologijo in kulturno antropologijo. Je navdušena nad gledališčem, v prostem času tudi bloga.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Še vedno nisem čisto sprejela dejstva, da sem dejansko tukaj.
Larisa Pukšič

Zakaj ste izbrali prav našo državo za študij?
"Ljubljanska fakulteta mi ponuja to, kar me zanima. Želim videti, kako se izobražujejo o isti stroki v Sloveniji. Povedali so mi, da se tukaj veliko bolj osredotočajo na prakso kot teorijo. Želim razširiti svoje znanje."
Živite v študentskem domu ali v zasebnem stanovanju?
"V zasebnem stanovanju."
Je bilo stanovanje v Ljubljani težko najti?
"Ja, bilo je zelo težko. Na grški fakulteti so nas opremili s številnimi brošurami z navodili in vodniki, kako poiskati stanovanje. Kljub temu ga je bilo težko najti, saj cene nihajo, nekateri lastniki niso prijazni ali ne želijo podpisati pogodbe. Najprej sem bila tarča goljufije, nato pa sem končno dobila stanovanje, v katerem trenutno tudi živim in s katerim sem zelo zadovoljna."
O kakšni goljufiji govorimo?
"Ponudbo sem našla v skupini, kjer so oglasi za stanovanja. Z lastnikom sva podpisala dogovor, kot kavcijo pa sem mu nakazala 400 evrov. Zdaj vem, da to ni bila najpametnejša poteza, a sem bila res obupana in v strahu, da ne bom dobila drugega, saj nisem bila sprejeta v študentski dom. Ko bi se morala dobiti, pa moškega ni bilo na dogovorjeni lokaciji, komunicirala sva le preko elektronske pošte. Goljufijo sem prijavila policiji. Bomo videli, če bodo lahko karkoli storili." 

Larisa Pukšičlarisa Pukšič
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta