(NA IZMENJAVI) "Ko sem povedala prijateljem, da grem v Ljubljano, so me vsi spraševali, kje to je"

Larisa Pukšič
28.02.2020 14:38

21-letna Nemka Laura Krstinc je v Slovenijo prišla na študentsko izmenjavo. Študij socialnega dela obiskuje na ljubljanski fakulteti za socialno delo. K nam so jo pripeljale slovenske korenine ter želja po novih dogodivščinah in spoznanjih. Prihaja iz mesta Dinslaken, študira pa v Bochumu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Stanujem v hostlu. Ima dve nadstropji. Zgornje je namenjeno le Erasmus študentom."
Larisa Pukšič

Kdaj ste prišli v Slovenijo in kdaj se vračate domov?
"V Sloveniji sem en mesec, ker sem pred začetkom študija obiskovala tečaj slovenskega jezika. Tukaj bom ostala do sredine junija."
Kaj ste se do sedaj že naučili?
"Do sedaj sem se naučila predstaviti in nekaj osnovnih besed."
Se je slovenščino težko učiti?
"Ne tako zelo, saj je rahlo podobna nemščini. Tečaj sem obiskovala tri tedne, sedaj pa zaradi rednih študijskih obveznosti ne bom imela časa nadaljevati. Nameravam se udeleževati dogodka, ki je namenjen vsem, ki se želijo pogovarjati v slovenščini."
Zakaj ste izbrali našo državo?
"Moj dedek je bil Slovenec. Nikoli ga nisem imela možnosti spoznati, a sem kljub temu želela videti, kje je živel, in se naučiti njegovega jezika. Tukaj imam tudi nekaj sorodnikov, ki jih želim spoznati in prvič v življenju tudi srečati."
Živite v študentskem domu ali v zasebnem stanovanju?
"Stanujem v hostlu. Ima dve nadstropji. Zgornje je namenjeno le Erasmus študentom. Delimo si kuhinjo in kopalnico, imamo pa tudi sobo za druženje."
Kje ste našli nastanitev?
"Sošolka iz Nemčije je bila lani na izmenjavi v Sloveniji. Imela je prijateljico, ki je živela v tem hostlu. Všeč mi je, saj je lepo, imam svojo sobo in plačam 290 evrov s stroški." 

Larisa Pukšič
Larisa Pukšič
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta