Na območju Celja težave zaradi vetroloma, a že kmalu se obetajo spet bolj vroči dnevi. Kdaj bo naslednja osvežitev?

A.L.
20.08.2024 07:14

Napovedi vremenoslovcev so se uresničile.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Sašo Bizjak

Ponoči je državo prešel nevihtni pas, ki je s sabo prinašal močne nalive in močnejše sunke vetra. Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) je od 20. ure zvečer do 6. ure zjutraj največ dežja padlo v Krškem, Novem mestu in Ribnici.

Na območju Celja, Laškega in Prebolda pa so imeli po podatkih uprave za zaščito in reševanje gasilci delo z odstranjevanjem posledic vetroloma in črpanjem meteornih vod. 

Kakšno vreme nas čaka v naslednjih dneh?

Danes bo sprva spremenljivo do pretežno oblačno, ponekod bo rahlo deževalo. Popoldne se bo delno razjasnilo. Še bodo nastale posamezne plohe, lahko tudi zagrmi. Ponekod bo pihal šibak severovzhodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 30 °C.

Jutri bo zjutraj ponekod po nižinah megleno, ali pa se bo zadrževala nizka oblačnost. Čez dan bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastalo bo nekaj ploh in neviht. Prehodno bo zapihal severni do severovzhodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20, najvišje dnevne od 24 do 28, na Primorskem do 31 °C.

V četrtek bo sončno. V gorskem svetu lahko nastane kakšna ploha. 

Od petka do nedelje bo prevladovalo sončno in postopno spet nekoliko bolj vroče vreme z dnevnimi temperaturami malo nad 30 °C. V začetku novega tedna kaže na novo manjšo osvežitev, v ponedeljek in torek bodo tudi krajevne plohe in nevihte verjetnejše.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta