Na severovzhodu ponoči zalivalo kleti in podiralo drevesa, a že kmalu vročinski val

A.L., STA
28.05.2022 09:09

Danes bo oblačno z občasnimi padavinami, sprva tudi nevihtami. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Temperature bodo od 15 do 18, na Primorskem okoli 22 °C

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tit Košir

Predvsem severovzhodni del države je ponoči zajelo deževje z močnim vetrom. Več dela so imeli zato gasilci ter cestne in komunalne službe v občinah Duplek, Kungota, Lenart, Pesnica, Sveti Jurij v Slovenskih Goricah, Šentilj, Gornja Radgona, Hodoš, Sveti Jurij ob Ščavnici, Gorišnica, Ormož in Muta. Podrlo se je več dreves, odkritih je nekaj streh.

Poškodovana sta dva droga električne napeljave, meteorna voda pa je zalila nekaj objektov in cestišč. Gasilci 22 prostovoljnih gasilskih društev so predvsem iz stanovanjskih in drugih objektov črpali vodo, postavljali protipoplavne vreče, prekrivali poškodovane strehe objektov, odstranjevali podrta drevesa in sanirali cestišča, so navedli na Upravi RS za zaščito in reševanje.

Drug teden vročinski val

Danes bo oblačno z občasnimi padavinami, sprva tudi nevihtami. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Temperature bodo od 15 do 18, na Primorskem okoli 22 °C.

Jutri bo oblačno, občasno bo še deževalo. Popoldne se bo na Primorskem delno razjasnilo. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, na Primorskem okoli 14, najvišje dnevne od 9 do 14, na Primorskem do 20 °C.

V ponedeljek bo pretežno oblačno, občasno bo še rahlo deževalo. V torek bo deloma sončno, popoldne ni izključena kakšna ploha. Nekoliko bo že topleje. V naslednjih dneh se bo hitro segrelo, temperature bodo v drugi polovici tedna tudi nad 30 stopinj. Predvsem v hribih severne Slovenije bodo možne posamezne popoldanske nevihte. Čaka nas prvi letošnji vročinski val.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta