Najbolj je završalo ob vprašanju poslanke Levice Tomićeve. Premierja Janšo je vprašala ...

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
25.05.2020 19:50

Predsednik vlade Janez Janša je prvikrat od nastopa na funkcijo odgovarjal na poslanska vprašanja, ob vprašanju poslanke Levice Violete Tomić pa dosodil, da to "ne zahteva odgovora"

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Poslanka Levice Violeta Tomić in premier Janez Janša sta se besedno spopadla. 
Robert Balen

Naj predstavi konkretne ukrepe, ki se bodo odrazili na proračunu za naslednje leto, je premierja Janeza Janšo pozval poslanec LMŠ Jani Möderndorfer. Izpostavil je, da vlada povečuje izdatke za dve milijardi evrov, da se javni dolg povečuje za 16 odstotnih točk, hkrati pa da se povečujeta tudi brezposelnost in izguba v zdravstveni blagajni. "Na podlagi teh protikoronskih paketov, ki so bili doslej sprejeti, in tudi tega, ki ga imate že štiri dni na poslanskih klopeh, ni možno načrtovati neke velike rasti, ker so to paketi za blaženje posledic krize, ki jo je povzročila epidemija," je odvrnil premier, med drugim pa zagotovil, da ne načrtujejo bistvenih rezov v prejemke ljudi. Izpostavil je, da je vlada pripravila predlog zakona o odpravljanju ovir za pomembne investicije, kar je eden od ključnih ukrepov za to, da bo Slovenija lahko ohranila potenciale, na katerih bo prihodnje leto rasla.
Janša računa na zagon projektov
"V Sloveniji po podatkih gospodarskega ministrstva stoji 400 investicij oziroma projektov," je izpostavil in dejal, da so mnogi od teh imeli prostor, zagotovljene vire financiranja, produkti so imeli svoj trg, pa je vse stalo zaradi tega, "ker je pač Slovenija država, ki ima največ predpisov na glavo prebivalca na svetu, najbrž ne samo v Evropi". Janša računa na zagon teh projektov, kar da bi vplivalo na gospodarsko rast, ne da bi bilo treba zagotoviti dodatna sredstva z zadolževanjem.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta