Najboljši za volanom 2024: Kdo sta letošnja zmagovalca

Elizabeta Planinšič Elizabeta Planinšič
09.05.2024 17:31

V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem je danes potekal finale izbora Najboljši za volanom 2024. Deset mladih voznikov in deset mladih voznic se je soočilo s petimi vozniškimi izzivi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Zmagovalca akcije Najboljši za volanom 2024 - Urša Brumec in Bine Frelih. 
Damjan Končar/Amzs

AMZS je že osmo leto zapored organiziral izbor za najboljšega mladega voznika oziroma voznico Slovenije Najboljši za volanom, v katerem lahko sodelujejo mladi do 26. leta starosti. Kvalifikacije so potekale prek spletnega testa. V mesecu dni je bilo rešenih več kot 2000 vprašalnikov. Najboljših 50 reševalk in najboljših 50 reševalcev se je uvrstilo v praktični del tekmovanja. Polfinale je v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem potekalo 16. in 17. aprila, danes pa se je deset najboljših polfinalistov in deset najboljših polfinalistk na Vranskem pomerilo še v velikem finalu.

Največ znanja in veščin sta pokazala 24-letna ekonomistka iz Loke pri Mengšu Urša Brumec in 22-letni študent ekonomije iz Zgornje Sorice Bine Frelih. Skupaj z drugimi finalistkami in finalisti sta postala mlada AMZS ambasadorja varne vožnje, oktobra pa bosta AMZS in Slovenijo zastopala na FIA evropskem tekmovanju za najboljšega mladega voznika, ki bo v Belgiji.

"Izjemno sem vesel, da je skupnost mladih, ki sodelujete v izboru najboljšega mladega voznika in najboljše mlade voznice Slovenije, vsako leto večja in da ste se na izbor tudi letos odzvali v tako velikem številu. Že v polfinalu, zlasti pa danes ste pokazali vrhunsko znanje in vozniške veščine," je na razglasitvi rezultatov in podelitvi nagrad v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem poudaril v. d. generalnega sekretarja Avto-moto zveze Slovenije Davorin Smodiš . Dodal je: "Predvsem pa navdušuje, da ste s svojim sodelovanjem pokazali, da vam je še kako mar, kako varne so in bodo naše ceste. Prepričan sem, da boste s svojim ravnanjem v prometu še naprej zgled svojim vrstnikom ter voznicam in voznikom starejših generacij, ki se lahko marsikaj naučimo ravno od vas – mladih."

Finalisti in finalistke so se soočili s petimi vozniškimi izzivi na poligonu AMZS Centra varne vožnje na Vranskem. 
Damjan KOnčar/Amzs

"Zelo sem vesela zmage in nagrade. Zelo rada vozim, vožnja mi predstavlja sprostitev. Tekmovanje mi bo ostalo v zelo lepem spominu, vsak mladi voznik bi moral priti na Vransko izpilit svoje vozniške veščine. Najbolj se mi je v spomin vtisnil izziv vožnje in parkiranja prikolice," je po zmagi povedala zmagovalka Urša Brumec, zmagovalec Bine Frelih pa povedal: "Veliko časa preživim na cesti, zanima me tudi dirkanje in motošport in menim, da je tudi to, poleg konstantnosti pri izzivih, pripomoglo k zmagi."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta