Nekdanji državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Aleš Cantarutti bo postal generalni direktor Gospodarske zbornice Slovenije

STA, A.L.
17.02.2021 22:09
Nekdanji državni sekretar na gospodarskem ministrstvu Aleš Cantarutti bo aprila postal generalni direktor Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) in na tem mestu nasledil Sonjo Šmuc. Upravni odbor GZS bo o njem odločal prihodnji teden in ga izbral med 10 protikandidati, je poročala Televizija Slovenija.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

"Bil je predlagan od ene izmed naših enot. Obravnavali smo več imen, približno 10 renomiranih gospodarstvenikov, zborničarjev ali kombinacije obojega, kot je tudi v tem primeru, in se potem skupaj odločili," je za TV Slovenija povedal predsednik GZS Boštjan Gorjup. Kot je dodal, ima Cantarutti kompetence iz gospodarstva, GZS in z ministrstva, kar da je v tem trenutku zelo zaželeno.

Cantarutti je med drugim delal v Javorju in bil direktor centra za mednarodno poslovanje na GZS. Od decembra 2014 do julija lani je bil državni sekretar na gospodarskem ministrstvu. Veljal je za enega najtesnejših sodelavcev gospodarskega ministra Zdravka Počivalška. Mediji so ugibali, da je bil njegov odhod povezan z domnevnimi nepravilnostmi pri nabavi zaščitne opreme v času epidemije covida-19. Nato je bil zaposlen v Elektru Ljubljana.

Sonja Šmuc je štiriletni mandat na čelu GZS nastopila septembra 2017. Z mesta generalne direktorice se tako poslavlja predčasno in bo mandat skladno s sporazumnim dogovorom zaključila 28. februarja. Do imenovanja ter nastopa funkcije novega generalnega direktorja bo kot v. d. to delo opravljal izvršni direktor GZS Mitja Gorenšček.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta