Nekdanji slovenski premier s sinom v Istri kupil luksuzno hišo s pogledom na morje

M.R.
03.03.2021 16:27
Hrvaška Istra privablja tuje podjetnike in poslovneže, ki si tam kupujejo nepremičnine za dopust. Vedno več pa je tudi takih, ki se tja preselijo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anton Rop je slovensko vlado vodil med decembrom 2002 in decembrom 2004.
Robert Balen

Nekdanji slovenski premier Anton Rop je po poročanju hrvaškega časnika Glas Istre v Vodnjanu kupil hišo z bazenom in pogledom na morje. Gre za dvonadstropno vilo na 481 kvadratnih metrov veliki parceli, na kateri je tudi 30 kvadratnih metrov velik bazen, poroča omenjeni časnik. 

Hišo je sicer kupila družba Sun Sea Investicije s sedežem v Vodnjanu, ustanovila pa sta jo Anton Rop in njegov sin Jan Rop. Njun sosed, sicer prav tako lastnik luksuzne montažne hiše, je za Glas Istre dejal, da je bil nekdanji predsednik slovenske vlade Rop v Vodnjanu le enkrat. "Tu je bil po tem, ko sta kupila hišo, in za zdaj v njej ne živi nihče. Kolikor vem, je bilo mišljeno, da jo bo uporabljal njegov sin s svojo ženo," je povedal sosed. 

RAJ ZA ELITU

Objavil/a Glas Istre HR dne Torek, 02. marec 2021

Puljski časnik je priklical nekdanjega slovenskega premierja, a jih je ta prosil, če mu lahko vprašanja pošljejo na elektronski naslov, odgovorov pa do zaključka redakcije niso prejeli. Glas Istre sicer še poroča, da je nekdanji predsednik stranke LDS in sedanji podpredsednik Evropske investicijske banke hišo s sinom kupil od družbe Safir s sedežem v Umagu. V naselju je bilo zgrajenih 14 vil, cene pa so se gibale med 220 in 240 tisoč evri. 

Glede na javno dostopne podatke sta lastnika družbe Safir ruski poslovnež Vasily Akulov in znani slovenski gospodarstvenik ter solastnik zdravstvenega centra Rogaška Boris Biček. V redakciji Glasa Istre so skušali stik navezati tudi s slednjim, a se na klic ni odzval. 

Hrvaški časnik tudi poroča, da se v bližini tega naselja že gradijo nove hiše, sicer pa naj bi med obstoječimi vse, razen dveh, že našle kupce, predvsem iz Slovenije in Nemčije. 

Eden izmed lastnikov hiš je za časnik povedal, da gre za zelo lepo in mirno naselje. "Smo blizu centra in Pulja, hkrati pa v popolni osami in v miru," je dejal. 

Na koncu pa Glas Istre tudi piše, da obrobje Vodnjana postaja vse večje elitno naselje. "Hiše se gradi na vse strani, tisti, ki imajo trenutno pogled na morje, ga morda že kmalu ne bodo več imeli," so še zapisali. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.