Neuradno dogovor za novo Janševo vlado že sklenjen, končno besedo naj bi danes dali organi strank

A.L., STA
25.02.2020 07:42

Predsednik republike Borut Pahor bo danes z vodji poslanskih skupin SDS, SMC, NSi in DeSUS opravil drugi krog posvetovanj o možnosti sestave nove vlade. O njej so se po neuradnih informacijah TVS v ponedeljek tudi že dogovorili, končno besedo pa naj bi danes dali organi strank. Pahorjevo dokončno odločitev o mandatarju je tako pričakovati v sredo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Borut Živulovič

Če bodo vodje poslanskih skupin izrekli podporo kandidatu za predsednika vlade, se bo Pahor z njim predvidoma uradno sestal v sredo, v nasprotnem primeru pa bo državni zbor obvestil o tem, da kandidata ne bo predlagal. V skladu z ustavnimi roki mora Pahor odločitev sporočiti najpozneje do vključno petka.
Pogajanja za oblikovanje nove vlade pod vodstvom prvaka SDS Janeza Janše so v zadnjih dneh intenzivno potekala, prvaki strank naj bi se sestali tudi v ponedeljek zvečer, ko so po neuradnih informacijah Televizije Slovenija (TVS) tudi sklenili dogovor.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta