Neuradno: Sklenjen naj bi bil dogovor za novo Janševo vlado

M.R.
24.02.2020 20:41
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Predsednik SDS Janez Janša
Robert Balen

Stranke SDS, NSi, SMC in Desus so sklenile dogovor o sestavi nove vlade, ki jo bo vodil predsednik največje parlamentarne stranke SDS Janez Janša, poroča portal Necenzurirano.si.
Tako naj bi jutri predstavniki teh strank predsedniku države Borutu Pahorju sporočili, da imajo koalicijo za sestavo nove vlade, že v sredo pa naj bi se Pahor sestal z Janšo. 
Vlado naj bi podprlo 51 poslancev, podpore vladi naj ne bi dal poslanec SMC Jani Möderndorfer, poleg omenjenih strank pa naj bi lahko Janševa vlada računala še na podporo predstavnikov obeh nacionalnih manjšin in enega člana stranke SNS oziroma člana stranke SAB, verjetno naj bi šlo za Marka Bandellija
SDS naj bi si vzela pet ministrstev, še poroča omenjeni portal. Finance naj bi vodil Andrej Šircelj, ki je že bil državni sekretar na ministrstvu, zunanji minister pa naj bi poslal Anže Logar, sicer poslanec SDS.
Ministrstvo za infrastrukturo naj bi prevzel Andrej Vizjak, nekdanji minister za gospodarstvo in delo. SDS bi imela še ministrstvo za okolje in prostor, kulturo, kohezijo in za Slovence po svetu. 
Predsednik NSi Matej Tonin pa, po poročanju omenjenega portala ne bo predsednik parlamenta temveč naj bi prevzel ministrstvo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta