Nevihte: V Radencih zvečer po besedah župana Leljaka katastrofa, nad Ptujem lijakasti oblaki ...

A.L., Va
03.06.2024 19:00

Nadpovprečno visoke temperature, a tudi nevihte ... Kakšno vreme nas čaka junija?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Korošec

Poletje je pred vrati, s tem pa tudi prve napovedi o tem, kakšno vreme nas čaka v juniju. Kljub temu velja opozoriti, da je dolgoročne napovedi treba jemati z rezervo.

Kot kaže, bomo imeli v Evropi v drugi polovici junija nadpovprečno visoke temperature, izjemi bosta Francija in sever Španije. Na Hrvaškem naj bi se temperature gibale okoli okrog 30°C. Več padavin je mogoče pričakovati na območju severozahodne Evrope in v osrednjih delih severno od Alp. Manj padavin bo na jugu, severu in vzhodu Evrope. Ob tem na spletnem portalu Severe Weather opozarjajo, da so padavine odvisne tudi od vlage in oblačnosti, ki ju je precej težje napovedati kot temperaturne vzorce. Zato je napoved padavin za daljša obdobja manj zanesljiva.

Za zadnji teden junija trenutne vremenske napovedi kažejo nižje temperature za severozahodno in severno Evropo, medtem ko se bo večina južne, vzhodne in delno srednje Evrope soočala s temperaturami, ki bodo višje od običajnih.

V zahodni in srednji Evropi bo v zadnjem tednu junija možnost neviht večja, pričakovati je tudi povečano količino padavin nad severno Evropo, bolj sušne razmere pa naj bi bile nad južnimi in vzhodnimi deli celine.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta