"Nisem imel izbire." Namesto Manice Janežič Ambrožič bo informativni program na TV Slovenija vodila Jadranka Rebernik

M.R., B.P.
30.11.2021 11:49
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Jadranka Rebernik

Robert Balen

Vršilec dolžnosti direktorja TV Slovenija Valentin Areh je napovedal, da bo verjetno še danes na položaj vršilke dolžnosti odgovorne urednice informativnega programa imenoval dosedanjo urednico tretjega programa TV Slovenija  Jadranko Rebernik. Pojasnil je, da je pred enim tednom vse zaposlene v informativnem programu pozval, naj pošljejo svojo kandidaturo za ta položaj. Prejel je le kandidaturo, ki jo je poslala Rebernikova. 

Areh je pojasnil, da je sicer sedanjo v. d. odgovorno urednico Manico Janežič Ambrožič prosil, naj opravlja funkcijo do konca mandata. Spomnimo, da je Janežič Ambrožičeva zaradi nestrinjanja s programsko-produkcijskim načrtom (PPN), ki ga je sicer včeraj sprejel programski svet RTV Slovenija, odstopila že ob njegovi predstavitvi.

Manica Janežič Ambrožič

Robert Balen

Areh je danes še povedal, da je Manico Janežič Ambrožič najprej prosil, da funkcijo opravlja do izvedbe projekta volitev, a ga je pred 14 dnevi obvestila, da zaradi zdravstvenih razlogov prosi za čimprejšnjo menjavo. Zato je  pred enim tednom zaposlene pozval, naj kandidirajo za to funkcijo. 

"Glede na to, da se je na poziv vsem zaposlenim javila le gospa Rebernik, pri kandidatih nisem imel izbire," je povedal Areh. "Moram pa povedati, da je meni osebno pomembno to, da je bila Jadranka Rebernik del najožje ekipe Manice Janežič Ambrožič, ki jo je tudi imenovala za urednico programa," je pristavil. Povedal je tudi, da je bila želja vodstva, da se vodjo informativnega programa najde med ljudmi, ki že delajo v informativnem programu.

Arehu se zdi spodbudno tudi to, da je Janežič Ambrožičeva osebno nagovarjala Rebernikovo, naj se prijavi za položaj odgovorne urednice. "Iz česar sklepam, da ima njeno zaupanje," je ocenil v. d. direktorja TV Slovenija. Povedal je tudi, da Rebernikova ne podpira sprejetega PPN, prav tako pa mu tudi ne nasprotuje.

Rebernikova je že bila odgovorna urednica

Jadranka Rebernik

Robert Balen

Kot je tedaj poročala STA, je Kadunc pri svoji odločitvi upošteval tudi predhodno pozitivno mnenje, ki ga je k razrešitvi Rebernikove dalo uredništvo informativnega programa televizije. Z razrešitvijo sta se namreč strinjali skoraj dve tretjini uredništva.

Rebernikovi je tedaj Biziljeva očitala prepogosto odsotnost in slabo odzivnost, kar je vnašalo nemir in nezadovoljstvo v uredništvo.

Rebernikova tvitala tudi o STA

Jadranka Rebernik je nazadnje nase opozorila ob vladnem izčrpavanju Slovenske tiskovne agencije. "Če bi direktor STA podpisal pogodbo in posredoval podatke, ki jih je želel ustanovitelj, težav ne bi bilo. Če je to stavka, ni sklicana v skladu s pravili. Na dan, ko poteka vrh EU na Brdu, ste si vzeli politično motivirani 'prost dan'. Sramota," je v začetku oktobra na Twitterju komentirala zapis STA na tem družbenem omrežju. Čeprav je omenjala stavko in prosti dan, se to tedaj sploh ni zgodilo. STA je namreč v začetku oktobra povsem običajno poročala z vrha EU-Zahodni Balkan na Brdu pri Kranju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta