Niso vsi za takojšnje odpiranje šol

tre
02.12.2020 12:38
V Iniciativi proti prehitremu odpiranju šol se zavzemajo, da bi vsi, ki imajo možnost nadaljevati pouk na daljavo, to tudi izvajali.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Šolanje od doma je lahko za nekatere pozitivna izkušnja. 
Sašo Bizjak

Prejeli smo dopis Iniciative proti prehitremu odpiranju šol, ki si želi, da bi odločitve o odpiranju šol izhajale iz epidemiološke stroke in ne iz pritiskov dela javnosti. Pri tem dodajajo, da hkrati razumejo stiske staršev, ki zaradi takšnih ali drugačnih okoliščin nimajo možnosti izobraževanja na daljavo.

V njem so še zapisali, da ko bo čas, naj se rahljanje ukrepov začne na način, da se vpeljejo nekatere izjeme. In še: "Želimo si, da bi vsi, ki imajo možnost nadaljevati pouk na daljavo, to tudi izvajali. Ob tem pa bi bila nujna ustrezna podpora šole, ki je primerljiva s tisto, ki je nudena v tem trenutku, ko šola poteka na daljavo za vse. To bi omogočalo, da se v šolah oblikujejo manjši zaprti mehurčki za otroke, ki možnosti za pouk na daljavo nimajo. Varnost bi se lahko ves čas trajanja pouka zagotavljala z izvajanjem zaščitnih ukrepov, kot so razdalja, razkuževanje, zračenje prostorov in nošnja mask. Na ta način bi bila zmanjšana možnost za prenos okužbe, saj je pomembno, da poskrbimo, da bo šola kar se da varen kraj. Kot odgovorni starši si želimo, da bi naši otroci, s tem da ostanejo doma, ostali zdravi in ne bi prenesli okužbe še na druge člane družine, ki lahko sodijo v rizično skupino. Ne pozabimo, da je lahko šolanje na daljavo tudi pozitivna izkušnja. O tem pričajo mnogi starši, ki se želijo zavestno prilagoditi in iz težke situacije potegniti tudi največ dobrega "

V Iniciativi menijo, da taka rešitev omogoča tudi zmanjševanje okužb na delovnem mestu, saj bi lahko starši ohranili zakonito možnost za odsotnost zaradi varstva v primeru višje sile ter razumevanje pri delodajalcu za delo od doma.

Svojo prošnjo so naslovili tudi na pristojne institucije.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta