Novi prostori v Mariboru: Ministrstvo za kohezijo bo okrepilo svojo izpostavo

Darja Kocbek Darja Kocbek
01.12.2023 13:54

V nove prostore se bo okrog 35 ljudi iz vseh sektorjev ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj preselilo do konca januarja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Minister za kohezijo Aleksander Jevšek
Andrej Petelinšek

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj bo skupaj z ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport do konca januarja prihodnje leto svojo izpostavo v Mariboru preselilo v nove prostore. Te prenavljajo v stavbi, kjer ima svoje prostore že ministrstvo za digitalno preobrazbo. Gre za stavbo, ki jo je kupilo ministrstvo za javno upravo, torej je v državni lasti.

V izpostavi ministrstva za kohezijo in regionalni razvoj v Mariboru delajo zaposleni v vseh sektorjih, v glavnem pa tisti, ki so pristojni za izvajanje programa INTERREG Slovenija – Avstrija in Slovenija – Madžarska. V nove prostore, ki bodo nekoliko večji od sedanjih, se bo preselilo okrog 35 ljudi. Za razliko od sedanjih prostorov bo v novih prostorih na voljo prostor tudi za uslužbence, ki se zdaj vsak dan iz vzhodnega dela države vozijo v službo v Ljubljano. V Ljubljano jim tako ne bo več treba hoditi vsak dan. Za sestanke z ministri, državnimi sekretarji in za druge sestanke bodo uredili sejno sobo, ki je v sedanjih prostorih ni.

Ministrstvo za kohezijo ima izpostavo še v Štanjelu, kjer delajo zaposleni, ki so pristojni za izvajanje projekta INTERREG Italija – Slovenija. Izpostava za izvajanje programa INTERREG Slovenija – Hrvaška je v Ljubljani. Okrepitev izpostave v Mariboru je del načrtov za decentralizacijo ministrstva, ki jo je ob nastopu funkcije napovedal minister Aleksander Jevšek.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta