O volkovih in medvedih: Cilj je sobivanje in ugodno stanje vrst

Kristina Božič
05.09.2019 17:52

S sestanka o tem, kako izboljšati sistem upravljanja z zaščitenimi zvermi, vsi zadovoljni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ministrica za kmetijstvo ter minister okolje in prostor ter predstavniki zavodov za gozdove in varstvo narave, agencije za okolje, kmetijsko-gozdarska zbornica, sindikata kmetov in drugih bodo ustanovili še delovno skupino, ki bo bdela nad tematiko. 
BOBO

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter ministrstvo za okolje in prostor sta izpeljala obljubljeni septembrski sestanek z vsemi vpletenimi o tem, kako poskrbeti za čim boljše sobivanje živali, ki živijo prosto v naravi, in ljudi. "Veseli smo, da se je diskusija zopet preselila za strokovno omizje s sodelovanjem vseh vpletenih," je dejala ministrica Aleksandra Pivec. Poleg predstavnikov zavoda za varstvo narave in zavoda za gozdove ter agencije za okolje so bili na sestanku tudi predstavniki zveze društev rejcev drobnice, lovske zveze, kmetijsko-gozdarske zbornice in sindikata kmetov.
"Sestanek je bil konstruktiven in stvari se premikajo v pravo smer," je po koncu dejal predsednik sindikata kmetov Anton Medved. Razpravljali so tudi o tem, da se bo pregledalo obstoječe ukrepe, ki so na voljo kmetom za zaščito njihovih rejnih živali. "Ukrepe bomo pregledali in jih naredili dostopnejše za kmete ter poskušali zagotoviti tudi višje sofinanciranje EU," je pojasnila ministrica.

Anton Medved, predsednik sindikata kmetov: "Stvari gredo v pravo smer."
Slavica Pičerko Peklar
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta