"Obvestil sem ga, da so predsedniki strank dogovorili zadnje besedilo osnutka koalicijske pogodbe"

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
25.02.2020 12:56

Pri predsedniku republike Borutu Pahorju poteka drugi krog posvetovanj o možnostih oblikovanja vlade po odstopu premierja Marjana Šarca. Pahor je na današnje pogovore povabil vodje poslancev SDS, SMC, Desus in NSi ter tudi SAB, slednja se je za povabilo zahvalila.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec se je prvi v vrsti vodij poslancev sestal s predsednikom države Borutom Pahorjem. Po pogovoru je povedal: "S predsednikom sva izmenjala poglede na sedanjo situacijo. Prenesel sem mu naš predlog za imenovanje našega predsednika Janeza Janše za mandatarja. Predstavili smo dosedanji potek dogovorov, njegova odločitev v nadaljevanju je stvar njegove presoje." 
{twitter}https://twitter.com/ZanaVertacnik/status/1232267885730549761{/twitter}
V nadaljevanju je bil o vsebini pogovora precej skop, povedal je le, da so se glede vsebinskih zadev potencialne koalicijske partnerice v Janševi vladi že uskladile. "Dokončne odločitve pa so v pristojnosti organov strank, ki bodo v nadaljevanju tudi vse odločitve sprejele. O vsem tem boste pravočasno obveščeni. Kar se tiče naših glasov, je 26 glasov seveda za imenovanje te vlade in tudi za mandatarja." Na vprašanje, koliko glasov imajo zagotovljenih s strani drugih, je odvrnil, da je to odvisno od odločitve organov drugih strank. Aktualnih ugibanj o kadrovskem razrezu ni želel komentirati, je pa dejal, da jih usklajevanje tega čaka v naslednjih korakih. "Programska uskladitev pa je bila pomembna zato, da se postopki na organih strank lahko nadaljujejo," je povedal.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta