Od 18. ure prepovedan vstop iz Italije v Slovenijo za tujce, ki imajo temperaturo višjo od 37,5 stopinje Celzija in ki kašljajo ali težko dihajo

M.R.
11.03.2020 18:20

V Uradnem listu je bila objavljena uredba o omejitvi vstopa iz Italije v Slovenijo, ki jo je podpisal minister za zdravje Aleš Šabeder. V njej piše, da se zaradi širjenja novega koronavirusa "določijo pogoji vstopa" na območje Slovenije iz Italije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kontrola telesne temprature na mejnem prehodu Vrtojba.
Robert Balen

Z odredbo se ustavi ves železniški potniški promet, zaporo vseh cestnih povezav med državama, odprtih pa bo le šest mejnih prehodov: Rateče, Robič, Vrtojba, Fernetiči, Škofije in Krvavi potok. 
V Slovenijo lahko vstopajo le tisti tuji državljani, ki imajo v Sloveniji prijavljeno stalno prebivališče, oziroma tisti, ki predložijo dokazilo, da niso okuženi z novim koronavirusom. Dokazilo mora biti zapisano v slovenskem, angleškem ali italijanskem jeziku in ne sme biti starejše od treh dni. Gre za dokazilo o opravljenem molekularnem laboratorijskem testu na prisotnost SARS-CoV-2 (COVID-19). 

Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta