Odstop: Iztok Purič ne bo več minister. Šarec je bil z njegovo namero seznanjen

STA, VČ, A.L.
20.09.2019 14:19

Njegova absolutna prioriteta da je bila ureditev informacijskega sistema službe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Borut Živulovič

Iztok Purič iz kvote SAB ne bo več minister za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. To bo že druga menjava na tem ministrskem mestu. Novembra, še povsem na začetku mandata vlade, je moral po plazu hudih očitkov na svoj račun oditi Marko Bandelli, tudi iz stranke Alenke Bratušek.

Šarec z namero seznanjen

Predsednik vlade Marjan Šarec je bil seznanjen z namero ministra za razvoj in kohezijsko politiko Iztoka Puriča, da odstopi, so za STA sporočili iz njegovega kabineta. Dodali so, da premier ministrovo odločitev spoštuje. Drugi odgovori za zdaj še niso znani, med drugim, ali bo kohezijski resor ostal v rokah SAB.
Glede nadaljnjih korakov oz. na vprašanje o iskanju Puričevega naslednika, pa danes v SAB ne odgovarjajo.
Tudi večina drugih koalicijskih strank ministrovega odstopa ne komentira. Le v poslanski skupini DeSUS so za STA zapisali, da obžalujejo odstop ministra, vendar odločitev spoštujejo, in cenijo delo, ki ga je opravil v službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta