(ODZIVI) Opozicija pozdravlja vladne ukrepe, v LMŠ bodo pozorni na dejanja, ki bi lahko vodila v "krnitev demokratične ureditve države"

Ž.V.
24.03.2020 17:15
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vladi bo treba pomagati pri sprejemanju zakonov, zlasti zaradi težav, ki jih imajo ljudje, je danes povedal vodja poslancev SD Matjaž Han. 
Robert Balen

"S temi ukrepi sem zadovoljen, seveda je vedno vrag v podrobnostih," je o napovedanih vladnih ukrepih za blaženje posledic epidemije covida-19 dejal vodja poslanske skupine SD Matjaž Han. Povedal je, da ko bodo dokumente sprejeli in pregledali, se bo verjetno našla "kakšna pomanjkljivost". Je pa poudaril, da bo treba vladi pomagati pri sprejemanju zakonov, zlasti zaradi težav, ki jih imajo ljudje: "Če bomo vsi skupaj naredili ta korak naprej, upam, da bomo prišli relativno neranjeni iz te situacije."
Da v stranki pozdravljajo "vse ukrepe, ki zagotavljajo socialno varnost posameznikov in stabilnost socialne države", so napovedali v SAB. Ob tem pojasnjujejo: "Pomoč države je še posebej pomembna za okrog 100.000 samozaposlenih, za katere je mnogo bolje, da prejmejo določeno nadomestilo s strani države, kot pa zapirajo svoja podjetja in preidejo na zavod za zaposlovanje. Prav tako je zelo pomembna pravočasna intervencija države v gospodarstvo, da ne izgubimo preveč delovnih mest." Pozdravljajo namero vlade, da bo vse prispevke delavcev, ki na delo čakajo na domu, krila država. "Še zlasti je pomembno, da ne pozabimo na najranljivejše – otroke in starejše. S tega vidika je predlagan solidarnostni dodatek za upokojence z najnižjimi pokojninami več kot nujen ukrep," so dodali in izpostavili, da "ko gre za ljudi, mora država ukrepati takoj". Spomnili so še: "Leta 2013 smo z velikim finančnim vložkom sanirali banke zato, da smo pomagali ljudem. Državni dolg se je takrat povečal, ampak to je cena, če želiš poskrbeti za ljudi. In enako se bo zgodilo zdaj. V SAB za razliko od SDS leta 2013 do tega ne bomo kritični, pa četudi vsi vladni ukrepi pomenijo veliko povečanje dolga države. To je v tem trenutku enostavno treba narediti." 

Ziga Zivulovic Jr./Bobo
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta