Ogrevanje: "Poračun me je neprijetno presenetil"

Jasmina Detela Jasmina Detela
13.09.2019 18:08

Ravenčan je prejel sto evrov poračuna za ogrevanje v minuli sezoni. V Petrolu Energetiki pojasnjujejo, da se je ogrevalna sezona zaključila šele 25. maja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Letošnji maj je bil nadpovprečno hladen. Povprečna zunanja temperatura je v času ogrevanja znašala le 10,99 stopinje Celzija.  
Shutterstock

Občana z Raven na Koroškem, ki živi v naselju Javornik in je prejel obračun stroškov ogrevanja za lani, je ob pogledu na položnico kar zabolelo pri srcu. Že sicer s skromno plačo težko preživi, dodatnih skoraj sto evrov, kolikor je znesek na položnici s poračunom, pa je zanj velik izdatek glede na njegovo socialno sliko. "Moja plača je 680 evrov neto na mesec. Živim v enosobnem stanovanju in samo za najemnino odštejem okoli 130 evrov, vsi stroški znesejo okoli 300 evrov na mesec. Tako visoka položnica za proračun mi predstavlja veliko breme in je zagotovo ne bom zmogel plačati v enkratnem znesku, morebiti v dveh obrokih. Poleg tega poračuna sploh nisem pričakoval, letos sem ga prejel prvič. Neprijetno me je presenetil. Tudi mnogi drugi občani na Javorniku se pritožujejo, zlasti upokojenci," pojasni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta