Okoli dva evra lahko prihranite ta teden, če se z avtomobilom ustavite na pravem bencinskem servisu

Gr.G.
13.04.2021 14:17
V tem tednu so štirje od šestih prodajalcev naftnih derivatov pocenili 95-oktanski bencin in dizel, eden ga je podražil.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Kot vsak teden smo tudi tokrat na portalu goriva.si primerjali cene naftnih derivatov pri šestih trgovcih, štirje med njimi so maloprodajno ceno 95-oktanskega bencina in dizla znižali (Petrol, OMV, MOL, Avanti), eden jo je povišal (Agas Maribor), medtem ko je pri ponudniku Discont Oil potrebno za liter bencina in dizla odšteti enako kot pred tednom dni. Prav slednji tudi ponuja trenutno najnižjo ceno obeh derivatov. 

50-litrski rezervoar 95-oktanskega bencina pri Discont Oilu stane 56,55 evra, pri OMV, ki je tačas najdražji med primerjanimi ponudniki, pa 58,45 evra. Razlika znaša 1,9 evra. Med najcenejšim rezervoarjem dizla, za katerega bodo morali vozniki pri Discont Oilu odšteti 57,2 evra, in najdražjima trgovcema (OMV in Agas Maribor) pa je trenutno 2,15 evra razlike.

V posameznih krajih po Sloveniji boste našli tudi ponudnike, ki imajo ugodnejšo maloprodajno ceno, a zaradi lažje primerljivosti že nekaj mesecev spremljamo gibanje šestih izbranih trgovcev. Vsekakor se, v kolikor morate obiskati bencinski servis, splača predhodno prek spleta preveriti trenutne maloprodajne cene. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta