(PISMO BRALCA) Disciplinski sodnik pri NZS Boštjan Jeglič je kaznoval 3400 Mariborčanov

26.04.2024 06:00

Prosim, potrudite se, da bomo lahko tekme reprezentance spremljali na drugem programu nacionalne televizije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Vrsto let že imam letno vstopnico Nogometnega kluba Maribor, ker sem velik navdušenec nad nogometom. Razočaran in jezen sem, ker ste me kaznovali in si ne bom mogel ogledati štirih tekem na stadionu Ljudski vrt v Mariboru. Imate morda dokaz, da sem bil na tekmi v Murski Soboti? Nimate ga! Kako lahko nekoga kaznujete, če za to nimate dokazov? Disciplinski sodnik Boštjan Jeglič, kaznovali ste 3400 Mariborčanov, ki redno spremljajo tekme, pa niso nič krivi. Mene ste oškodovali za 48 evrov. NK Maribor ima okrog 1700 letnih vstopnic. Oškodovan je za 81.600 evrov. Pa dodajmo še 1000 tistih, ki sproti kupujejo vstopnice, kar znaša 48.000 evrov. Vaša naložena kazen znaša 25.000 evrov. NK Maribor je tako oškodovan za 154.600 evrov. Za vsako prireditev so določena pravila, ki omogočajo varen potek. V tem primeru je šlo za rizično odigrano nogometno tekmo, za varnost katere je bil odgovoren prireditelj, torej NK Mura. Poskrbeti bi morali za naslednje:

1. Pri prihodu Viol na stadion NK Mura bi morali varnostniki preveriti prisotnost pirotehnike. Tega najbrž niso storili, organizacija je bila slaba.

2. Ni bilo dovolj policistov. Ko je sodnik zahteval, da se prostor gostujočih navijačev izprazni, jih ni bilo, da bi posredovali. Tekma bi se sicer lahko nadaljevala.

3. Kako so lahko dovolili, da je bila klop domače ekipe pred gostujočimi navijači? Pred časom je bila podobna situacija v Ljudskem vrtu, ko je gostovala Olimpija. Zmetali so kar nekaj stolov, bakel in petard. Sodnik je zahteval, da gostujoči navijači zapustijo stadion. Policisti so dosledno opravili svoje delo in tekma se je nadaljevala. Na zadnji tekmi NK Maribor — Koper je bilo devet gostujočih navijačev in 12 policistov. Komentar najbrž ni potreben.

Gospod predsednik NZS, kot ljubitelja nogometa me teži še nekaj. Za vas so očitno pomembne tekme reprezentance, ki se igrajo v tako opevanih Stožicah. Drugi stadioni v Sloveniji pa očitno niso tako pomembni. Prosim, potrudite se, da bomo lahko tekme reprezentance spremljali na drugem programu nacionalne televizije. Spoštovana gospoda Jeglič in Mijatovič, razmislita prosim o vsem, kar sem vam sporočil. Verjamem, da se bodo mojemu razmišljanju pridružili mnogi, ki imajo nogomet preprosto radi. Tako kot jaz.

Franc Duh, Malečnik

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta