(PISMO BRALCA) Krvavi maj 1945

21.04.2024 06:00

Komunisti označujejo za kolaborante slovenske fante in može, ki so branili svoje domove pred uničevanjem revolucionarjev in ki so prosili okupatorje samo za orožje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Konec druge svetovne vojne je komunistična revolucija pokazala zadnje dejanje, ko so po 9. maju v Sloveniji pobili na desettisoče nedolžnih žrtev. Kdo so bili klavci in kdo žrtve? Miroljubno krčansko Evropo so preplavili ateisti, komunisti, ki zavračajo Boga, in so pobijali vernike v Boga, ki so nasprotovali terorizmu komunistov. Pa še o kolaboraciji. Komunisti označujejo za kolaborante slovenske fante in može, ki so branili svoje domove pred uničevanjem revolucionarjev in ki so prosili okupatorje samo za orožje. To ni kolaboracija! Komunisti pa so prosili italijanske okupatorje, da so s težkim orožjem in vojaki pomagali uničevati tabore domobrancev (Gračarice,Turjak). To je kolaboracija! Povejte resnico.

Po Sloveniji je preko 600 prikritih morišč. Največje morišče pa je bilo v Tezenskem gozdu pri Mariboru po 9. maju 1945. Pokopani so bili v tri kilometre in pol dolgem protitankovskem jarku, ki je bil skozi Tezenski gozd izkopan med Dravo in cesto Celje-Maribor. S sondiranjem je bilo ugotovljeno, da je bilo tu pobitih 15.000 do 20.000 žrtev! Na tem območju je takratna mariborska oblast ustanovila Pokopališče Dobrava, ki je vse to morišče pokrilo. Te žrtve še sedaj ležijo nepokopane, razen tistih 1179 trupel, ki so bila izkopana pri gradnje avtoceste.

Leta 1990 je občina Maribor postavila tem žrtvam velik spomenik -piramido, ki ima na vrhu 1 m3 veliko granitno kocko, v katero je vgrajen križ. Na spomeniku piše "V spomin pobitim po 9. maju 1945". Tu vsako leto ob dnevu spomina na mrtve država položi venec z napisom, na en trak SPOMIN, na drugi trak REPUBLIKA SLOVENIJA. Ne piše pa, da je ta venec namenjen pobitim po 9. maju 1945! Kaka hinavščina in lažnivost oziroma nepopolna resnica.

Komunisti, ateisti še sedaj sovražijo kristjane. V Kočevju so lani izkopali 3000 žrtev kristjanov, ki še danes, aprila 2024, niso pokopani na pokopališču Žale, ampak ležijo "skladiščeni" v nekem skladišču občine Kočevje. Vladajoči nimajo pietete do mrtvih, kar je najnižja stopnja civilizacije odgovornih. Saj je razumljivo, ker so na strani morilcev. Podrobnosti o moriji revolucije lahko preberemo v knjigi Slovenski razkol zgodovinarja dr. Jožeta Možine.

Alojz Senekovič, 97-letni upokojeni agronom, Maribor

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta