Po Strasbourgu: Nespremenjena ocena ogroženosti Slovenije

Aleš Kocjan
12.12.2018 15:44

Teroristični napad v Strasbourgu nima neposrednega vpliva na stopnjo ogroženosti v Sloveniji. Ocena teroristične ogroženosti naše države tako ostaja nizka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Petanjci, policija, policijska vaja, veterani, SIMBOL, specialna enota policije
Nataša Juhnov

Stopnja ogroženosti naše države ostaja po oceni vladne delovne skupine za protiterorizem nesprejenjena, so na naše vprašanje odgovorili z vladnega urada za komuniciranje. Po oceni pristojnih organov, ki delujejo v okviru medresorske vladne skupine za protiterorizem, dogodki v Franciji nimajo neposrednega vpliva na varnostne razmere pri nas in s tem ni potrebe po spremembi ocene teroristične ogroženosti. Ta zato še naprej ostaja na drugi stopnji, kar pomeni nizko stopnjo ogroženosti. "V primeru, da bodo pristojni organi v prihodnjih dneh pridobili podatke, ki bi kazali na morebitne posredne ali neposredne teroristične grožnje, bo skupina na tej podlagi posledično sprejela odločitev o morebitni spremembi ocene teroristične ogroženosti," so nam sporočili z vladnega urada za komuniciranje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta