Po zapisih Janeza Janše in Uroša Urbanije je direktor STA Bojan Veselinovič razkril višino svoje plače

B.P.
03.12.2020 16:30
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bojan Veselinovič, direktor STA
Robert Balen

"Glede na številne neresnične in zlonamerne navedbe v javnosti o višini moje plače za opravljanje funkcije direktorja STA navajam podatke, ki so sicer že v celoti javno objavljeni tako v letnih poročilih STA kot na spletni strani STA," začenja svoj odziv direktor STA Bojan Veselinovič. Kot je znano, sta v zadnjih dneh, odkar so se zaostrili odnosi med STA in vlado, o plači direktorja STA na družbenih omrežjih pisala tako premier Janez Janša kot direktor vladnega urada za komuniciranje Uroš Urbanija

Veselinovič nadaljuje: "Ob 32 letih delovne dobe mi je bila za mesec oktober izplačana neto plača v višini 3.552,27 evra. Plača je odmerjena v skladu z vsemi določili zakona o prejemkih poslovodnih oseb v gospodarskih družbah v večinski lasti Republike Slovenije in samoupravnih lokalnih skupnosti, ki ne dovoljuje izplačil nikakršnih dodatkov - tudi ne dodatka na delovno dobo. Objave na družbenih omrežjih, da naj bi bila moja plača več kot dvakrat večja, so torej povsem izmišljene in ne pomenijo nič drugega kot poskus vnašanja nemira v kolektiv STA, ki se je znašel v položaju, ko mu je bilo s strani Ukoma ustavljeno tekoče financiranje. Višina plač direktorjev družb v državni lasti se določa ob začetku poslovnega leta na podlagi izplačil za minulo leto. V letu 2019 je bila moja povprečno izplačana mesečna neto plača 3.409,26 evra. Skupni znesek izplačil direktorju, ki je vsakič objavljen v letnem poročilu STA, predstavlja bruto bruto prejemke in vključuje tudi zakonsko določen enkratni spremenljivi prejemek ter stroške za prehrano in prevoz na delo."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta