Počivalšek: "Aktualno situacijo smo predebatirali še enkrat." SAB: V pogovorih z Janšo nismo nikoli sodelovali in tudi ne bomo

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
17.02.2020 11:30
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

V jutranjih urah so se sestali člani izvršnega odbora stranke SMC. Pričakovati je bilo razpravo o bodočih korakih v pogajanjih za sestavo nove koalicije. Šef stranke, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je po seji dejal: "Danes smo aktualno situacijo predebatirali še enkrat. Za nas je še vedno prednostna naloga, da vidimo, če je mogoče vzpostaviti stabilno in na programu utemeljeno vlado." Počivalšek je povedal, da so ključne prioritete zanje starostna oskrba, stanovanja, javno zdravstvo, čakalne dobe in zmanjšanje birokratskih ovir v gospodarstvu. "Seveda so to vsebine, ki jih je treba najprej dogovoriti, tako da o kadrovskih razrezih danes še nismo govorili. Ko bomo vse te vsebinske točke dorekli, pa verjamem, da bo lahko prišlo do naslednjih korakov," je dejal prvak SMC, ta v pogajanjih za potencialno novo vlado pod vodstvom SDS skupaj z NSi in Desus tvori tako imenovani sredinski trojček. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta