Počivalšek objavil odprto pismo, Zorčič pa mu odgovarja: S "sopotniki" se bomo morali najprej pogovoriti ...

M.R.
10.03.2021 12:54
Podpredsednik vlade in predsednik SMC Zdravko Počivalšek je objavil javno pismo, naslovljeno "opoziciji in vsem ostalim sopotnikom". V njem opozarja, da bodo potenciali ostali neizkoriščeni, če bo politični razkol "še vedno hromil našo družbo". Poudarja tudi, da bodo brez sodelovanja političnih konkurentov "ljudje še naprej trpeli".
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

"V gospodarstvu dobro vemo, kako hudi konkurenti in celo nasprotniki lahko postanejo sodelavci na določenih področjih, če je to koristno in če to zahtevajo razmere na trgu," piše Zdravko Počivalšek

Pri tem pa opozarja, da javna uprava in še nekateri drugi družbeni podsistemi "zaostajajo in se oklepajo statusa quo". "Izgleda, kot da ne razumejo, kakšni so stroški ohranjanja obstoječega stanja," ocenjuje Počivalšek in dodaja, da bodo tudi na tem področju potrebno "narediti resne premike, da bodo ti podsistemi razumeli, da so tu zato, da servisirajo občane in gospodarstvo in ne obratno"

Na koncu pa je vse naslovnike pozval k skupnemu iskanju načinov, "da ustvarimo sistem, ki bo delal za ljudi, za gospodarstvo". "Danes preveč ljudi meni, da sistem dela proti njim ali pa vsaj, da ne deluje tako, kot bi moral. Samo s sodelovanjem bomo prekinili to trpljenje ljudi," je poudaril. 

Zaključil pa je z naslednjim zapisom: "Združimo idealizem v ciljih in pragmatizem v izvajanju. Naša srednje velika podjetja to že odlično počno. Učimo se od gospodarstva in znova postanimo zgled. Pozivam vse, ki bi želeli začeti s to avanturo novega dialoga, da se javite in da skupaj začnemo spreminjati slovensko politiko."

[ODPRTO PISMO OPOZICIJI IN VSEM OSTALIM SOPOTNIKOM]  Drage sopotnice, dragi sopotniki! Pogosto trdimo, da so nam...

Objavil/a Zdravko Počivalšek dne Sreda, 10. marec 2021

Že zjutraj pa je Počivalšek na Twitterju pisal o rušenju vlade in preiskavah zaradi zadeve SRIPT. "Zanimiva je strategija #neodvisniNPU. Za SRIPT in 160K € so angažirali 78 kriminalistov. Za 1,5 mrd € #TEŠ6 pa niso zaznali znakov kaznivih dejanj in pustili enega CE kriminalista, da se muči s primerom. Pa je očitno opravil svoje delo in država bo sedaj dobila 260 mio€ nazaj," je zapisal. Dodal je še: "Zdaj nekateri prek mene rušijo vlado in nagovarjajo zdravnike, naj napišejo kaj grdega o ventilatorjih Siriusmed, da jih umaknejo iz uporabe. Ker nimajo dokazov, da je bil nakup škodljiv, saj se uporabljajo brez zapletov, bi si 'dokaze' radi izmislili. To je #neodvisniNPU."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta