(POGLED) Bogato darilo za Počivalška

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Branka Bezjak

Vlada v odstopu, ki bi morala opravljati samo še tekoče posle, je pred kratkim dala soglasje Slovenskemu državnemu holdingu (SDH), ki upravlja naše skupno premoženje, za oblikovanje državnega turističnega holdinga. Ali drugače, soglasje k podržavljenju dela slovenskega turizma.
Zdaj smo tako rekoč vsi državljani lastniki tistih hotelov oziroma turističnih družb, ki bodo del tega holdinga - le da ga bodo v skladu z našo ureditvijo upravljali drugi, torej izvoljeni predstavniki.
Konkretno je to seveda projekt aktualnega ministra za gospodarstvo v odstopu Zdravka Počivalška.
Družbe, ki bodo sestavljale naš državni turistični cvet, so Sava Hotels & Resorts, Terme Olimia, Istrabenz Turizem, Thermana Laško, Hoteli Bernardin Portorož, Hit Alpinea, Adria Ankaran in Unitur. Plemenit in gospodarsko upravičen namen ustanovitve holdinga po podržavljenju je prestrukturiranje teh družb, potem pa po premisleku in pameti spet prodaja oziroma privatizacija.
Vse lepo in prav, če se to ne bi dogajalo ravno v času, ko vlade Marjana Šarca tako rekoč ni več, odhajajoča koalicija pa si tako ali drugače poskuša zagotoviti udobno prihodnost. Enim bi bolj ustrezale nove volitve, saj jim raziskave kažejo, da bi jo dobro odnesli, drugi pa v imenu ohranjanja delovanja države vztrajajo, da je možno oblikovati novo koalicijo. Pri čemer seveda računajo na ohranitev svojih pozicij.
V pogledih na prihodnost sta si premier Marjan Šarec in minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, dosedanja koalicijska zaveznika, zelo različna. Prvi bi šel takoj na volitve, kar je povedal tudi v odstopni izjavi, drugi pa ne. Ankete javne naklonjenosti stranki SMC, ki jo je po Cerarju prevzel Počivalšek, namreč ne dajejo veliko možnosti, da bi ji uspelo priti v parlament.
Različna sta si tudi v tem, da Šarec vztraja, da v vlado z SDS ne gre, medtem ko Počivalšek, ki je ob prevzemu stranke enako trdil lani, s pogovori z Janšo o morebitnem oblikovanju nove koalicije dokazuje, da so vsi, ki so mu pripisovali bolj desno usmeritev, imeli prav.

Zdravko Počivalšek
Robert Balen
Darinka Pavlič Kamien
Mediaspeed
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta