(POGLED) Epidemija žaljivih tvitov

Petra Lesjak Tušek Petra Lesjak Tušek
07.04.2020 20:03
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

Vse bolj naelektreno in obremenjujoče, zlasti za najbolj izpostavljene, med katerimi so zaposleni v zdravstvu, postaja ob krotenju neprizanesljive pandemije koronavirusa. Pritiski ob prizadevanjih za čimprejšnjo in učinkovito zajezitev epidemije in ob zdravljenju obolelih so na zdravstveno stroko nepojmljivi. Odgovornost, ki je že v osnovi zaveza zdravnikov, je v izrednih razmerah še pridobila težo. Prav v ta kontekst preobremenitev oziroma psihičnega stresa ob epidemiji je svoje neetične, žaljive in nedostojne tvite o ventilatorjih, na katere bo kdo priklopljen ob okužbi ali pač ne, in kako bo kdo ob okužbi cvilil, oprl direktor Splošne bolnišnice Slovenj Gradec in zdravnik Janez Lavre. Opravičilo z obžalovanjem, ki ga je nato večstransko odmeril ob hkratnem suspenzu twitter računa, bi v teh razmerah celo lahko razumeli in bi lahko bilo sprejemljivo. Le da ni.
Okoliščin, na katere se sklicuje prekaljeni direktor z dolgo kilometrino v Slovenj Gradcu, namreč ni mogoče zlepiti z g(n)ojiščem tvitov. Lavre ne more opravičiti, še manj argumentirano pojasniti lastne, veliko dlje od epidemije trajajoče žaljive, naravnost primitivne komunikacije, ki jo je sistematično gojil. Ne le na robu, temveč čez, pod etičnimi standardi, ki so še strožji za zdravnike, se je nestrpno in nedojemljivo nedostojno odzival s komentarji že recimo ob smrti Janeza Stanovnika, ko je k vesti o smrti pripisal "Končno". Ali pa ob objavah o medijih in novinarjih, ko je kamenjal z opazkami o golazni, ki naj le gre, kamor hoče. In tako naprej ... Le da opazili, zaznali nismo že prej.

Slovenj Gradec - Splošna bolnišnica - Zdravstvo - Oddelki - sprejem pacientov - pacienti - čakalnica - čakalne dobe - rentgen - poškodbe - vhod -
Nejc Strojnik
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta