Predlogi ukrepov konceptualno podobni kot v drugih evropskih državah

STA, M.R.
24.03.2020 19:00

Predlogi ukrepov, ki jih za pomoč gospodarstvu in prebivalstvu v času epidemije koronavirusa pripravlja vlada, so po mnenju strokovne posvetovalne skupine, ki je pripravila smernice, konceptualno podobni kot v evropskih državah, vendar prilagojeni slovenskim posebnostim. Člani skupine želijo, da bodo zakoni spisani kratko, jasno in razumljivo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Ekonomist Mojmir Mrak, ki je sodeloval pri pripravi smernic za ukrepe, je na današnji novinarski konferenci vlade ocenil, da je epidemija novega koronavirusa šok, ki nima primerjave v sodobni zgodovini. "Gre za izjemen zdravstven izziv, na katerega države odgovarjajo z drastičnimi ukrepi omejevanja gibanja, ki bodo imeli velike gospodarske in finančne posledice," je dejal.
Gospodarske napovedi se znižujejo in po njegovih besedah je nemogoče z gotovostjo napovedati, kako dolgo bo kriza trajala, skoraj gotovo pa je, da bo njen najhujši del trajal več mesecev. Zato je smiselno, da se ukrepi navezujejo na to, sicer še vedno relativno kratko obdobje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta