Prejšnji teden potrjenih skoraj 500 novih okužb, delež pozitivnih PCR testov v nedeljo skoraj 4-odstoten

STA, M.R.
26.07.2021 10:19
V nedeljo so opravili 593 PCR testov na okužbo z novim koronavirusom in pri tem potrdili 22 okužb, je objavljeno na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Trenutno je v državi po ocenah NIJZ aktivnih 850 okužb, sedemdnevno povprečje okužb pa znaša 67.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična
Andrej Petelinšek

V nedeljo so opravili tudi 7823 hitrih antigenskih testov na okužbo z novim koronavirusom, katerih pozitivne rezultate potrjujejo še s PCR testiranjem.

Število aktivnih primerov okužb se je v primerjavi z dnevom prej povečalo za enajst, sedemdnevno povprečje pa se je povečalo za dve okužbi, medtem ko se je 14-dnevno povprečje okužb povečalo za eno in znaša 40 okužb, kažejo podatki NIJZ.

Minuli teden je število okužb z novim koronavirusom v Sloveniji znova občutneje naraslo. Potrdili so 474 novih primerov, skoraj sto več kot v tednu pred tem. Število hospitaliziranih s covidom-19 je ostalo na približno enaki ravni, umrla sta dva covidna bolnika.

Trenutno je v državi po ocenah Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) aktivnih 850 okužb, sedemdnevno povprečje okužb pa znaša 67. Število aktivnih primerov okužb se je v primerjavi z dnevom prej povečalo za enajst, sedemdnevno povprečje pa se je povečalo za dve okužbi, medtem ko se je 14-dnevno povprečje okužb povečalo za eno in znaša 40 okužb, kažejo podatki na spletni strani NIJZ.

V soboto in nedeljo so proti covidu-19 cepili 1436 ljudi, od tega je 911 prejelo prvi odmerek, 525 pa drugega, je navedla vlada. Doslej so s prvim odmerkom proti covidu-19 cepili 884.754 ljudi, starejših od 18 let, oz. 51 odstotkov. Med starejšimi od 50 let je s prvim odmerkom cepljenih 65 odstotkov ljudi oz. 569.158 državljanov. Z drugim odmerkom je cepljenih 45 odstotkov polnoletnih, med starejšimi od 50 let jih je polno cepljenih 59 odstotkov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta