Premestitve prosilcev za azil potekajo počasi

Urška Mlinarič Urška Mlinarič
03.08.2016 19:38
Od načrtovanih 160.000 prosilcev za azil je bilo iz Grčije in Italije doslej premeščenih le 3056 prosilcev. Prihodnji torek predvidoma v Slovenijo pripotuje druga "grška skupina"
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Grške oblasti od Evropske komisije zahtevajo rezervni načrt, če bi dejansko propadel marčevski dogovor med EU in Turčijo, ki je bila pripravljena v zameno za vizumsko liberalizacijo in finančno injekcijo ustaviti begunce na poti v EU. Skrb Grkov je razumljiva, saj na njenem ozemlju že zdaj v povsem neprimernih razmerah životari okoli 60.000 beguncev in migrantov. Podatki Evropske komisije pa kažejo tudi, da se njen lanskoletni načrt o premestitvi 160.000 prosilcev za azil uresničuje po polžje. Doslej je bilo iz Grčije in Italije, ki sta najbolj obremenjeni z begunci in migranti, ki se poskušajo prebiti do EU preko Sredozemlja, premeščenih le 3056 prosilcev od skupno 160.000 prosilcev, od tega 2213 iz Grčije in 843 iz Italije.

Viktorja Orbana
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta