Pri nas v četrtek potrdili 11 novih okužb, kako pa je na Hrvaškem?

K. Š.
26.06.2020 10:50

V četrtek so v Sloveniji potrdili 11 novih okužb s koronavirusom. Štiri so zabeležili na Škofljici, tri v Škofji Loki, po eno pa v Ljubljani, Kobaridu, Preboldu in Ljutomeru, poroča 24ur.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

V bolnišnici so v četrtek zdravili osem bolnikov s covidom-19, dva pa potrebujeta intenzivno nego, je na Twitterju objavila vlada.
Po navedbah vlade tega dne iz bolnišnice niso odpustili nobenega bolnika, doslej so jih sicer odpustili 297. Umrl ni noben bolnik, skupno število umrlih tako ostaja 111.
Za portal 24ur je ravnateljica Osnovne šole Cvetka Golarja v Škofji Loki sporočila tudi, da je okužen eden od njihovih učencev. Za njegovo razredničarko, sošolce in sošolke je predvidena karantena. V Kopru pa so že v torek potrdili prisotnost koronavirusa pri treh dijakih, ki bivajo v Dijaškem domu Koper, še poroča 24ur. 
{twitter}https://twitter.com/vladaRS/status/1276445619968774146{/twitter}

Na Hrvaškem polovica okuženih v Zagrebu 

Hrvaški epidemiologi so od četrtka zabeležili še približno 40 okuženih z novim koronavirusom, poročajo hrvaški mediji. Približno polovica novih primerov je v Zagrebu, šest pa tudi v primorsko-goranski županiji. Iz Zadra so sporočili, da je med okuženimi tudi voznik kombija, v katerem so bili teniški igralci na nedavnem turnirju.
Eno novih žarišč okužb na Hrvaškem je samostan v Đakovu, v okviru katerega deluje tudi vrtec. Novičarski portal index.hr je danes poročal, da sta med okuženimi tudi dva otroka iz samostanskega vrtca. V samoizolaciji je več kot kot sto otrok in njihovih staršev, ki so imeli stike s samostanskim vrtcem. V samoizolaciji je tudi đakovško-osiješki nadškof Đuro Hranić in več deset nun in duhovnikov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta