Pri zaposlitvah na Sovi ugotovili več kršitev, za razveljavitev sklenjenih pogodb pa ...

STA, DR
29.11.2019 12:03

Inšpektorat za javni sektor je opravil nadzor nad zaposlitvijo štirih javnih uslužbencev na Sovi in ugotovil nekaj kršitev. Izrekel je ukrepe, ki se nanašajo na pravilno poslovanje agencije v prihodnje, za razveljavitev sklenjenih pogodb pa ni bilo zakonskih pogojev, so sporočili z ministrstva za javno upravo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, "so se v vseh štirih primerih kršitve nanašale na postopek preverjanja izpolnjevanja pogojev za zasedbo delovnega mesta, v dveh primerih pa tudi na izpolnjevanje določenega pogoja (pridobitev zahtevanega dovoljenja). Poleg tega so bile ugotovljene še nekatere druge manjše nepravilnosti, ki so se nanašale na izvajanje internih aktov agencije v zvezi s postopki zaposlovanja".
Zapisnik o ugotovitvah inšpekcijskega nadzora in izrečenih ukrepih bodo še danes objavili na spletni strani inšpektorata za javni sektor. Podrobnejše ugotovitve z vsemi podatki pa so del posebnega dokumenta inšpektorata, ki je skladno z zakonom o tajnih podatkih označen s stopnjo tajnosti in javnosti ni dostopen, so pojasnili.

Dosedanji direktor Sove Rajko Kozmelj
Bobo
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta