Prodaja Športne loterije: Liberalizacija trga le še vprašanje časa

Matej Grošelj Matej Grošelj
14.06.2023 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Franjo Bobinac je lani decembra postal predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije po turbulentnem volilnem boju, ko so padale obtožbe o obljubah za glasove s figo v žepu.
Franjo Bobinac je lani decembra postal predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije po turbulentnem volilnem boju, ko so padale obtožbe o obljubah za glasove s figo v žepu.
Andrej Petelinšek
Postopki za prodajo Športne loterije, monopolista na slovenskem trgu športnih stav, razburjajo tako športno kot politično sceno. Po neuradnih informacijah Večera je ponudba britansko-čeških poslovnežev za nakup Športne loterije vredna okoli 50 milijonov evrov. Po oceni dosedanjih lastnikov jo bo "težko zavrniti", saj presega celotno vrednost Športne loterije.

O tem, ali bo posel prejel soglasje države, bo v mesecu dni odločil finančni minister Klemen Boštjančič, ki že razpolaga s ponudbo za nakup Športne loterije. V celotni zgodbi o liberalizaciji trga športnih stav gre za bistveno širšo politično odločitev, ki vključuje tudi angažma predsednika vlade Roberta Goloba.

Kakšen je športno-politični kontekst zgodbe o prodaji Športne loterije, ki so jo ustanovili oktobra 1995?
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta