Prva polovica meteorološke zime je za nami: Napovedi za ljubitelje zime so slabe

A.L.
20.01.2020 18:06

V prihodnjih dneh nas tako čaka suho vreme. Ponoči bo na Primorskem pretežno jasno, pihala bo šibka do zmerna burja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Prva polovica meteorološke zime je za nami, a je, kot je na Facebooku zapisal Gregor Skok s portala Ciklon.si, za zdaj po nižinah in tudi po sredogorju izjemno slaba. "13. december je edini dan, ko smo videli po nižinah vsaj nekaj snega. December je bil neobičajno moker mesec, januar je pravo nasprotje. In tudi tja do konca meseca ni videti večjih sprememb. Tako visokih januarskih anomalij, kot so trenutno, še ne bilo. Predvsem skrbi stanje nad Sibirijo, kjer sicer je mrzlo, toda daleč od zim, ki so jih vajeni iz preteklosti," piše Skok.
{facebookpost}https://www.facebook.com/ciklon.si/posts/2713908922023640{/facebookpost}
"Vreme v prihodnjem tednu bo še naprej precej nezanimivo. Nad severozahodno Evropo bo močan anticiklon, ki bo segal vse do nas, nad nami bodo dokaj neizraziti vetrovi, zato tja do sobote padavin ni pričakovati. V sredogorju in visokogorju se bo postopno spet ogrelo. Sredi tedna se bo spustila globoka dolina vzhodno od nas, nekaj snega bo padlo v Turčiji in nad jugovzhodno Španijo, kjer bo vztrajalo globoko ciklonsko območje. Ob koncu tedna bo anticiklon nad nami postopno oslabel, prišli bomo pod dokaj neizrazit jugozahodni zračni tok. Nastale bodo manjše krajevne padavine, marsikje na vzhodu pa ne bo padla niti kaplja dežja," piše Gregor Skok. 

Napoved za prihodnje dni

V prihodnjih dneh nas tako čaka suho vreme. Ponoči bo na Primorskem pretežno jasno, pihala bo šibka do zmerna burja. Drugod bo pretežno oblačno in ponekod megleno. Jutranje temperature bodo od -7 do -1, ob morju in v krajih z burjo okoli 2 °C. V torek bo pretežno jasno, zjutraj in dopoldne bo po nižinah v notranjosti Slovenije megla ali nizka oblačnost. Burja na Primorskem bo slabela in do večera ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 7, na Primorskem do 10 °C.
V sredo, četrtek in petek bo na Primorskem in v višjih legah pretežno jasno, po nižinah pa bo predvsem zjutraj in dopoldne precej megle in nizke oblačnosti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta