Rok Svetlič, kandidat za ustavnega sodnika: "Teh besed, niti podobnih, nisem nikoli izrekel, niti jih nisem zapisal." So na posvetu MNZ pisali zapisnik?

19.10.2021 14:40
Na javni predstavitvi je Svetlič še enkrat zanikal obtožbe, da naj bi govoril o streljanju na nezakonite migrante, česar ga je obtožil pravnik Zagorc.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rok Svetlič 
Robert Balen

"Teh besed, niti podobnih, nisem nikoli izrekel, ne na tem posvetu ne kje drugje. Niti jih nisem zapisal, v kateri od svojih objav," je na javni predstavitvi v predsedniški palači danes dejal kandidat za ustavnega sodnika pravnik in filozof dr. Rok Svetlič. S tem se je samoiniciativno, že v sami predstavitvi, odzval na obtožbe, ki jih je minuli petek na njegov račun izrekel prav tako pravnik dr. Saša Zagorc. Slednji trdi, da naj bi Svetlič na lanskoletnem posvetu na ministrstvu za notranje zadeve dejal, da "mora država, če ne želi ostati postmodernistično mehkužna, za zaščito svoje simbolne vloge gospodarja v skrajnem primeru tudi streljati na migrante ob nezakonitem prečkanju državne meje".

Saša Zagorc
Andrej Petelinšek
Robert Balen

Na vprašanje, ali bi zaradi Zagorčevega tvita lahko ostal brez potrebnih 46 glasov za izvolitev, je Svetlič odvrnil, da računa, da je z današnjo predstavitvijo, posebnim pisnim pojasnilom predsedniku republike Borutu Pahorju, ki ga je predlagal v izvolitev - pojasnilno pismo pa bo še danes poslal vsem poslancem -, prepričal, da tega ni nikoli izrekel. "Sicer je pa še nekaj dni do glasovanja in v tem času bom na voljo poslancem za dodatna pojasnila."

​Spomnimo, Svetlič je že četrti kandidat za ustavnega sodnika, do katerega se bo v letu in pol opredelil državni zbor in ki naj bi nasledil ustavno sodnico Dunjo Jadek Pensa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta