Šarec prvič tvitnil iz opozicije, zdravnik Muževič pa ga je "zabil" nazaj

DR
17.03.2020 00:35

Tviter debata: Šarec se je pohvalil, kako ukrepe, ki jih je uvedla že njegova vlada pri soočenju s covidom-19, zdaj uvajajo tudi drugi v EU. Sindikalist Muževič mu je odvrnil: Zaradi vas cele noči garamo, da vsaj malo omilimo vaše "smrtonosne ukrepe"

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Saso Bizjak

Marjan Šarec je premierske posle Janezu Janši predal v petek pozno zvečer, potem ko je državni zbor potrdil Janševo ministrsko ekipo. Šarec, predsednik LMŠ, ki se je sicer zavzemal za predčasne volitve, a neuspešno, se je tako že preselil v opozicijske poslanske klopi, kjer sedaj vodi največjo opozicijsko stranko. V ponedeljek zvečer se je iz nove vloge prvič oglasil na tviterju in takole zapisal: 
{twitter}https://twitter.com/sarecmarjan/status/1239645423326896131?s=11{/twitter}
Eden od uporabnikov ga je takoj izzval: "Lahko delite še z nami, kateri so bili ti ukrepi gospod bivši predsednik vlade? Zakaj vedno tako v kodah govorite, ko gre za ukrepe?" In Šarec je odgovoril: "Uvedli kontrolo na meji, odredili zaprtje šol in razglasili epidemijo, če naštejem tri večje."
A kmalu se je oglasil predsednik sindikata družinskih zdravnikov Praktikum Igor Muževič in mu ostro zabrusil:
{twitter}https://twitter.com/igor_muzevic/status/1239686287973646337?s=11{/twitter}
Muževič je nato dodatno pojasnil, da je ogromno dela sedaj zaradi priprav na poslabšanje stanja. Priprave bi lahko izvajali postopno, ne na vrat na nos, meni. "Naj dodam - v Domu starejših občanov smo sprejeli ukrepe v nasprotju z navodili MZ, NIJZ in ministrstvom za socialo. In deležni smo bili pritiskov, da smo preveč radikalni, nismo popustili," piše. 

Igor Muzevič
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta