Sedem prijavljenih za mesto predsednika uprave RTV Slovenija, razpisne pogoje izpolnjujejo štirje

B.P.
30.06.2023 14:03

Svet RTV Slovenija jih bo povabil na razgovor 10. julija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Robert Balen

Na javni razpis za predsednika in dva člana uprave javnega zavoda Radiotelevizije Slovenija je svet RTVS 12 prijav, je po odpiranju vlog sporočila predsednica razpisne komisije Špela Stare.

Nekateri kandidati so oddali prijavo tako za predsednika kot za člana uprave.

Za mesto predsednika uprave RTV Slovenija se je prijavilo 7 kandidatov. Razpisna komisija je  ugotovila, da štirje kandidati izpolnjujejo razpisne pogoje. Tem štirim bo svet RTVS v ponedeljek poslal obvestilo o terminu razgovora pred razpisno komisijo, ki bo teden pozneje, 10. julija.

Za člana uprave RTV Slovenija je prispelo 9 prijav, dve od njih ne ustrezata razpisnim pogojem. Člana uprave bo svet RTVS imenoval na predlog predsednika uprave.

O imenih svet RTVS še molči, kot smo v Večeru že poročali, pa je Zvezdan Martič tik pred iztekom roka za prijavo potrdil, da se je prijavil na razpis za predsednika uprave, prijavo je oddal tudi Rajko Gerič.  

Kdo bo delavski direktor?

Seznam kandidatov, ki se potegujejo za delavskega direktorja v novi štirčlanski upravi RTV Slovenija, pa je uraden. Kot smo pravilno napovedali v današnjem prispevku, so kandidati dosedanji predsednik sveta delavcev na RTVS Robert Pajek, športna novinarja Urban Laurenčič in Franci Pavšer ter voditeljica Dnevnika Jasmina Jamnik

Volitve delavskega direktorja bodo 25. julija, morebitni drugi krog pa 16. avgusta. 

V Kolodvorski je mogoče slišati, da naj bi največ možnosti med kandidati imela Pajek in Pavšer.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta