Sindikat igralniških delavcev v Hitu napovedal stavko

STA, Va
05.12.2022 08:05

Stavka je napovedana za ta petek, 9. decembra, nadaljevali naj bi jo vse konce tedna.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Sindikat igralniških delavcev Slovenije (SIDS) v novogoriškem Hitu je za petek, 9. decembra, napovedal stavko, ki naj bi jo nadaljevali vse konce tedna. Kot so v nedeljo sporočili iz sindikata, so odločitev o tem minuli konec tedna poslali upravi Hita.

Igralniški delavci so v Hitu letos že stavkali. Stavka se je začela 29. septembra in trajala še prvi vikend v oktobru. SIDS je takrat napovedal, da naj bi trajala vse vikende do konca leta, vendar so se sredi oktobra z vodstvom igralniške družbe dogovorili za prekinitev stavke in nadaljevanje pogajanj o kolektivni pogodbi.

Sindikat je vodstvu podjetja med drugim očital negospodarno ravnanje in investicijo v igralnico Park, znižanje vrednosti podjetja ter manipuliranje v komuniciranju z zaposlenimi in javnostjo. Na upravo je naslovil 18 zahtev, med njimi je bila tudi zahteva po njenem odstopu.

Ob prekinitvi stavke sredi oktobra so iz kabineta predsednika uprave Hita Tomaža Repinca sporočili, da se ključne točke dogovora nanašajo na razporejanje delovnega časa v igralništvu, obseg prazničnih ur in dodatke za delo ob vikendih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta