Slovenski jezuiti potrdili izključitev Rupnika, ki pa ima 30 dni časa za pritožbo

Va, STA
16.06.2023 09:59

Izključitev je sledila, potem ko se Marko Ivan Rupnik naj ne bi bil držal zapovedanih omejitev zaradi hudih obtožb o zlorabah.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Infovaticana

V slovenski skupnosti jezuitov so potrdili, da je bil Marko Ivan Rupnik, ki ga obtožujejo zlorab redovnic, 9. junija izključen iz jezuitske skupnosti Družbe Jezusove. V skupnosti novico "sprejemamo z žalostjo, a z zaupanjem v vodstvo Družbe Jezusove in njegovo odločitev", je zapisal predstojnik slovenskih jezuitov Miran Žvanut. Obenem je potrdil, da ima Rupnik 30 dni časa, da se pritoži na odločitev, sicer bo postala dokončna.

Italijanski časnik Domani je v četrtek poročal, da so slovenskega jezuita, ki ga obtožujejo psihičnih in spolnih zlorab redovnic, 9. junija izključili iz jezuitske skupnosti Družbe Jezusove.

Marka Rupnika izključili iz jezuitov. To je razlog ...

Za to naj bi se bili glede na pismo, ki ga je Rupnikov nadrejeni, delegat jezuitskega generalnega predstojnika Johan Verschueren, v sredo poslal Rupniku in vsem, ki so podali obtožbe proti njemu, odločili zaradi neizpolnjevanja odrejenih omejitev po razkritju zlorab.

Rupniku so bile namreč uvedene omejitve pri njegovem duhovniškem udejstvovanju, umetniškem delovanju in tudi fizičnem gibanju, a jih je po poročanju časnika v zadnjih mesecih večkrat kršil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta