Šolstvo: Kdor se ne bo cepil, se bo (po novem) samotestiral

18.08.2021 11:33
Tudi po današnjem spletnem srečanju ravnatelji niso izvedeli nič več o poteku novega šolskega leta, kot so vedeli doslej. Naj bi se pa šolsko leto začelo po modelu B.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Novo šolsko leto naj bi se začelo po modelu B.
Andrej Petelinšek

"Niti enega konkretnega odgovora nismo dobili," je po spletnem srečanju ravnateljev osnovnih šol s predstavniki ministrstva za izobraževanje, ministrstva za zdravje in Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) povedal ravnatelj OŠ Prežihovega Voranca Marjan Gorup.

Za zdaj je znano le, je dodal ravnatelj, da se bo novo šolsko leto začelo po modificiranem modelu B, ki omogoča tudi združevanje učencev različnih oddelkov pri izvajanju obveznih in neobveznih izbirnih predmetov ob upoštevanju higienskih ukrepov.

Na vsa druga odprta vprašanja, ki so jih ravnatelji množično postavljali tudi v spletni klepetalnici, naj bi po obljubi državnega sekretarja Damirja Orehovca dobili do petka. Je pa pozitivno, pravi Gorup, da naj bi se poslej na predlog direktorja NIJZ Milana Kreka skupina ravnateljev dobivala z zdravstveno stroko in na ta način poskušala doreči življenjske ukrepe v šoli. Tak predlog so sicer ravnatelji podali že pred letom in pol. 

"Izvedeli nismo ničesar, a pozdravljamo pobudo ministrstva, da zbere ljudi, odgovorne za šolsko problematiko. Na koncu je bilo videti kot predavanje o situaciji, morebitnih težavah, priporočilih," pa je po sestanku za STA dejal ravnatelj OŠ Livada Goran Popović.

Predsednik združenja osnovnošolskih ravnateljev Gregor Pečan je sicer v zvezi s sestankom za spletno Delo ocenil, da "toliko blefa, kot ga je zdaj na našem ministrstvu, ga še ni bilo". "Čista in najčistejša beda," je dodal.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta