(SPREMLJAMO) Pri nas potrjenih 31 novih primerov koronavirusa, umrla še ena oseba

K. Š., STA
22.03.2020 10:00

V Sloveniji potrjenih 414 primerov novega koronavirusa, opravljenih 13.098 testiranj. MMC poroča tudi, da je zaradi novega koronavirusa umrla oskrbovanka doma za starejše občane Metlika. To je druga smrtna žrtev v Sloveniji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

V celjski bolnišnici so danes sprejeli prvega pacenta s koronavirusom. Pacienta, ki je v stabilnem stanju, so namestili na Oddelku za infekcijske bolezni in vročinskega stanja. Sicer pa so imeli celjski policisti v zadnjem dnevu opravka z nekaj kršitelji zaradi vladnih ukrepov. Tako je bil v Celju kljub več kot enotedenski prepovedi odprt lokal, na Velenjskem je bila odprta pekarna. Policisti pa so imeli opravka tudi z dvema večjima skupina ljudi, ki so se družili na javnem kraju.  

17.45 
Minister za zdravje Tomaž Gantar je v izjavi za javnost potrdil, da je v Sloveniji za koronavirusom umrla še ena oseba. Tako kot v prvem primeru gre za osebo, staro okoli 90 let, s številnimi pridruženimi boleznimi. Javnosti so ob priložnosti sporočili še, da bodo oskrbovancem v domovih za starejše odslej mobilne ekipe brise jemale kar tam, s tem pa bo starejšim prihranjen nepotreben stres in naporna vožnja. 

16.45 
Iz Pariza je proti ljubljanskemu letališču danes poletel komercialni let družbe Air France, na katerem je 22 slovenskih državljanov in dva s stalnim prebivališčem v Sloveniji, so za STA pojasnili na zunanjem ministrstvu. Letalo bo na letališču na Brniku predvidoma pristalo ob 17.25, nato pa proti Parizu odpeljalo francoske potnike. V krizi z novim koronavirusom, ko je večina držav zaprla potniške polete, je to eden redkih komercialnih letov na in z brniškega letališča. 

16.40 
V UKC Ljubljana pa je trenutno hospitaliziranih 30 oseb, okuženih z novim koronavirusom. Med njimi jih je devet v enoti intenzivne terapije, so zapisali na Twitterju.
{twitter}https://twitter.com/ukclj/status/1241740466837692416{/twitter}

15.30 
V UKC Maribor je skupno število hospitaliziranih pacientov 10 (2 pacienta sta v intenzivni enoti, oba na respiratorju, vendar stabilna). Včeraj sta bila 2 odpuščena, 1 pacient pa na novo sprejet. Rezultati drugega kontrolnega testa na okužbo s koronavirusom tamkajšnjih zaposlenih, ki so v samizolaciji, so bili negativni in se bodo lahko vrnili na delo.  
{twitter}https://twitter.com/UKCMaribor/status/1241724150680608768{/twitter}

14.20
Okužbo z novim koronavirusom so danes do 14. ure potrdili pri skupno 414 osebah v Sloveniji, kar je 31 več kot v soboto. Kot so še objavili na spletnih straneh Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), so doslej opravili skupno 13.098 testiranj.
{twitter}https://twitter.com/KrizniStabRS/status/1241716825932660738{/twitter}

10.00
V šmarskem domu upokojencev število okuženih stanovalcev naraslo na 18. V Domu upokojencev Šmarje pri Jelšah so včeraj testirali 31 zaposlenih in pet stanovalcev, okužbo z novim koronavirusom pa so potrdili pri štirih stanovalcih, vsi testi zaposlenih so bili negativni. Število okuženih stanovalcev se je glede na soboto povečalo za štiri. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta