(SPREMLJAMO) V soboto ponovno brez novih potrjenih okužb in smrti zaradi covida-19

STA, D.Ži
31.05.2020 07:00

Uraden preklic epidemije ne pomeni tudi konca bolezni same. Virus še kroži, velik del prebivalstva je zanj še občutljiv.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

11.09

V soboto ponovno brez novih potrjenih okužb

V Sloveniji v soboto ob 264 opravljenih testiranjih na okužbo z novim koronavirusom ni bil potrjen noben nov primer, prav tako ni umrl noben bolnik s covidom-19, je vlada objavila na Twitterju. Skupno število umrlih tako ostaja 108. V bolnišnicah zdravijo še šest bolnikov, dva na intenzivni negi, enega bolnika pa so odpustili v domačo oskrbo.
{twitter}https://twitter.com/vladaRS/status/1267015149656866817{/twitter}
Sobota je bila tretji zaporedni dan brez nove potrjene okužbe in peti peti dan brez smrti bolnika s covidom-19. Skupno so v Sloveniji do zdaj našteli 1473 potrjenih primerov novega koronavirusa.
8.14

Konec pomoči samozaposlenim, odslej poudarek na pomoči turizmu.

Pomoč samozaposlenim zaradi epidemije novega koronavirusa se z majem izteka, subvencioniranje nadomestil plač delavcev na čakanju pa se podaljšuje le še za mesec dni.  Več TUKAJ. 
7.12

Koronavirus in humor: Zakaj cepiva ne naredijo iz mila?

Najpogostejše teme koronašal pri nas so izolacija, delo od doma, šolanje na daljavo, odnosi med spoloma, omejitev gibanja med občinami, obvezna uporaba mask, pravi Miha Špiček iz Slovenskega etnografskega muzeja, kjer so zbrali tudi humorne dokumente o obdobju pandemije pri nas. Nekaj smo jih zbrali TUKAJ.

Profimedia

Vrnitev k normalnemu življenju: Kako obvladati koronafobijo?

Pri nekaterih bi lahko pretirani strah pred okužbo z novim koronavirusom pustil resne posledice in to kljub preklicu epidemije.. Več o tem preberite TUKAJ.
7.10

Epidemije covida-19 po 80 dneh ni več

Z današnjim dnem je preklicana epidemija covida-19, ki je bila razglašena 12. marca. Ta čas se bo zagotovo vpisal v zgodovino, saj je epidemija močno zarezala v naša življenja, posledice pa se bodo skozi gospodarsko in socialno krizo kazale še nekaj časa. Čeprav je epidemija uradno preklicana, nekaterih ukrepi ostajajo, saj virus ni izkoreninjen.

Fotografija je simbolična.
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta